Националната минимална работна заплата в Кипър влезе в сила на 1

...
Националната минимална работна заплата в Кипър влезе в сила на 1
Коментари Харесай

940 евро минимална заплата в Кипър

Националната минимална работна заплата в Кипър влезе в действие на 1 януари съгласно разпореждане на министъра на труда и общественото обезпечаване Кириакос Кушос. Националната минимална работна заплата е избрана на 940 евро, макар че за първите шест месеца на работа тя ще възлиза на 885 евро.

От самодейността ще се възползват доста 40 000 служащи с ниски приходи. Домашните служащи, земеделските стопани и притежателите на животни са освободени от националната минимална работна заплата. Хората, които са записани в курсове за придобиване на тапия или професионално удостоверение, също не са включени.

Споразумение сред страните ще даде опция да се приспаднат 15 % за храна и 10 % за настаняване от паричната сума в случаите, когато работодателят обезпечава едното от двете. Работникът може да се откаже от тази уговорка на контракта с 45-дневно предупреждение.

Освен това постановлението не се ползва за лицата, които са третирани преференциално по силата на нормален контракт или други правила. Обезщетенията на обещано предприятие няма да бъдат наранени, ако са по-добри от изброените в постановлението.

Националната минимална работна заплата ще бъде поправена за първи път на 1 януари 2024 година, а по-късно на всеки две години въз основа на съответни критерии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР